Advies > PVC vloeren > Hoe leg je zelf een PVC vloer – het ultieme stappenplan

Hoe leg je zelf een PVC vloer – het ultieme stappenplan

Een PVC vloer is een fantastische keuze voor jouw woning vanwege de duurzaamheid, waterbestendigheid en het onderhoudsgemak. Maar wist je dat je deze vloer ook zelf kunt leggen? Met de juiste voorbereiding en instructies is het leggen van een PVC vloer een haalbare klus. Maar wat is het ultieme stappenplan om zelf een PVC vloer te leggen?

Click PVC vloer zelf leggen

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je kunt beginnen met het leggen van een PVC vloer heb je een aantal materialen nodig, namelijk: PVC vloerplanken, een ondervloer (indien nodig), stanleymes of snijmes, meetlint en potlood, rolmaat, afsnijliniaal en een rubber hamer.

Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog, en volledig vlak is. Verwijder eventuele oude vloerbedekking en vul scheuren of gaten op. Een vlakke ondervloer is cruciaal voor een mooi eindresultaat. Laat de PVC planken minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze gelegd gaan worden. Dit voorkomt uitzetten of krimpen na de installatie.

Stap 2: De ondergrond voorbereiden

Plaats een ondervloer om kleine oneffenheden op te vangen en voor extra geluidsdemping. Gebruik een ondervloer die geschikt is voor PVC vloeren. Zorg ervoor dat de ondervloer niet te vochtig is. PVC vloeren zijn waterbestendig, maar een vochtige ondergrond kan problemen veroorzaken.

Stap 3: Het leggen van de click PVC vloer

Begin in een hoek van de kamer, langs de langste muur. Dit helpt bij het behoud van een rechte lijn. Leg de eerste rij PVC planken tegen de muur. Gebruik afstandsblokjes om een uitzetvoeg van ongeveer 5 mm langs de randen te houden. Dit geeft de vloer ruimte om te bewegen. Meet en snijd de planken op maat met een stanleymes en afsnijliniaal. Zorg ervoor dat de planken goed aansluiten. Klik de volgende rij planken in de vorige rij en gebruik de rubber hamer om ze stevig vast te zetten. Zorg ervoor dat de naden verspringen voor een natuurlijk effect. Bij click PVC vloeren klik je de planken eenvoudig in elkaar. Gebruik een rubber hamer om de planken voorzichtig vast te tikken voor een stevige verbinding.

Stap 4: Afwerking

Hoewel click PVC vloeren geen droogtijd nodig hebben zoals lijm, is het toch aan te raden om de PVC vloer minimaal 24 uur rust te geven voordat je de meubels terugplaatst. Plaats plinten langs de randen om de uitzetvoeg te bedekken en voor een nette afwerking te zorgen.

Conclusie

Het leggen van een PVC vloer is een project dat je zelf kunt uitvoeren met de juiste voorbereiding en aandacht voor detail. Volg dit stappenplan en geniet van een prachtige, duurzame vloer in jouw woning. Bij PVC.nl vind je alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor dit project, evenals deskundig advies om je op weg te helpen. Begin vandaag nog met je doe-het-zelf avontuur en transformeer jouw ruimtes met een hoogwaardige PVC vloer!

Plaats een reactie

KLANTENSERVICE

Wij staan voor je klaar!

PVC.nl koopt rechtstreeks in van de vloeren fabrieken uit de regio.
Wij hebben geen winkels, wel een showroom in ons magazijn in Genemuiden.
Zo houden wij de prijs laag!

Ons team staat altijd voor jou klaar met al jouw vragen.

De waardering van pvc.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.